Werkwijze

Hallo! Ik ben Habibe Unal, 46 jaar, getrouwd, heb twee volwassen kinderen en een kat. Mijn man (46) is ondernemer in groothandelsbedrijf. Onze dochter (24) is Interieur Designer en zoon (21) na zijn studie International Business een plekje gekregen op het familiebedrijf. 

Verder zijn wij erg blij met onze lieve en stoere kat.

Ik werk al 24 jaar lang met de kinderen tussen de 3 en 13 jaar en ouders. Waarbij ik verschillende petten op heb, zowel onderwijzer als opvoedondersteuner. Het werken met kinderen vond ik enorm leuk, waardoor ik mij verder wilde verdiepen in de wereld van kinderen. Met deze motivatie heb ik besloten om verder te studeren. In 2015 heb ik een kindercoach opleiding gevolgd aan de HBO en afgerond. Daarna 2018 begonnen met de post-hbo opleiding Speltherapie aan Inholland academie.

Tijdens mijn opleiding heb ik van 2019 tot 2021 stagegelopen bij Altra jeugdzorg van 2018 tot 2020. Mijn stage bestond uit zelfstandig therapie geven in de spelkamer van Altra en op afstand begeleiding krijgen van de speltherapeute van Altra. Samen met de stagebegeleider heb ik ook ouderbegeleiding gegeven vanuit Altra jeugdzorg.

Als laatst heb ik van januari 2021 tot juli 2021 werkervaring opgedaan op de opvoedpoli in Zaandam als Speltherapeute en als Ouderbegeleider.

De grote vraag naar speltherapie, heeft de aanleiding gevormd tot het oprichten van de praktijk ‘Speltherapie Ontdek!’

Over ‘Speltherapie Ontdek!’

Tijdens mijn stage ben ik erachter gekomen dat er snellere resultaten kunnen geboekt worden, wanneer cliënten eigen krachten ontdekken. Dit is de reden waarom ik mijn praktijk ‘Speltherapie Ontdek!’ hebt genoemd.

Ouderbegeleiding

Speltherapie is effectiever als ouders ook meewerken van het verhelpen van de problematiek doormiddel van ouderbegeleiding.

Ouderbegeleiding bestaat uit oudergesprekken op afwezigheid van de cliënt. De oudergesprekken vinden om de 5 à 6 sessies plaats. Er is dan een evaluatie over de sessies, hoe het gaat in de spelkamer, welke thema’s/onderwerpen laat de cliënt zien, aan welke thema’s/onderwerpen wordt gewerkt in de spelkamer en de ontwikkelingen van de speltherapie of de korte termijn doelen al behaald zijn en hoever we zijn met het behalen van de lange termijn doelen.

Er wordt ook besproken of de ouders thuis al een verandering zien, hoe het thuis gaat, met vrienden e.d. Verder wordt samen met de ouders besproken wat ouders thuis kunnen doen om de therapie van de cliënt te ondersteunen. De oudergesprekken worden gehouden op een manier dat de ouders automatisch zijn eigen sterke kanten ontdekken en vanuit deze krachten ouders de therapie van het kind ondersteunen. Zo nodig krijgen de ouders tips of handvatten zoals pictogrammen e.d mee naar huis.

De oudergesprekken duren ongeveer 45 minuten.

Adres

Werkuren